Σκόπελος: Οι 10 top παραλίες της
24.01.2023

Σκόπελος: Οι 10 top παραλίες της

Σκόπελος, ένα νησί προικισμένο με μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου. Αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι ο συνδυασμός ψιλού βότσαλου, πεύκων που φτάνουν ως το κύμα και κρυστάλλινων νερών με σμαραγδένιο χρώμα. Ποιες είναι όμως αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς όταν βρεθείς εδώί; Ανακάλυψέ τις μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Αυτές είναι παραλίες που αξίζει να επισκεφτείς στη Σκόπελο!

1. Ο μαγευτικός Πάνορμος

Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς και κοσμοπολίτικες παραλίες της Σκοπέλου. Μεγάλος και απάνεμος κολπίσκος, με βοτσαλωτή ακτή και κρυστάλλινα νερά, τα οποία βαθαίνουν με το που μπεις στη θάλασσα.

2. Ο Άγιος Ιωάννης με τον χαρακτηριστικό βράχο

Άλλη μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού Χαρακτηριστικό της το βραχώδες τοπίο και τα καθάρια καταπράσινα νερά της. Πάνω στο βράχο βρίσκεται το εκκλησάκι όπου γυρίστηκε η περίφημη σκηνή γάμου της ταινίας Mamma Mia.

3. Μηλιά, ίσως η ομορφότερη παραλία της Σκοπέλου

Γραφική παραλία με μεγάλη, κυρτή και αμμώδη λωρίδα στην δυτική ακτή της Σκοπέλου. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, ενώ απέναντί της έχει το καταπράσινο νησάκι της Δασιάς όπου μπορείς εύκολα να φτάσεις με βάρκα.

4. Το ήρεμο Λιμνονάρι

Αυτός ο απάνεμος κλειστός όρμος θυμίζει λίμνη –  εξ’ ου και το όνομά της. Πρόκειται για ένα σημείο ιδανικό γι’ αυτούς που αναζητούν την απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία στις διακοπές τους.

5. Το Βελανιό των γυμνιστών

Αυτή είναι η μοναδική παραλία της Σκοπέλου όπου επιτρέπεται επισήμως ο γυμνισμός. Η φυσική του ομορφιά κόβει την ανάσα, συνδυάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας και το πυκνό πευκοδάσος της πλαγιάς.

6. Το ειδυλλιακό Χόβολο

Σε απομονωμένο μέρος στα δυτικά του νησιού, αυτή η μικρή αμμουδερή ακτή προσφέρει ένα τέλειο μπάνιο για όσους αγαπούν την ηρεμία. Περιβάλλεται από πευκοδάσος που ολοκληρώνει το ειδυλλιακό σκηνικό της παραλίας.

7. Η αμμουδερή Καστάνη

Σε ένα νησί που οι βοτσαλωτές παραλίες πλειοψηφούν, η αμμουδερή Καστάνη ξεχωρίζει. Έγινε γνωστή παγκοσμίως μέσα από τις σκηνές της ταινίας Mamma Mia. Η παραλία έχει θέα το κοντινό νησάκι της Δασιάς.

8. Ο Αγνώντας με το λιμανάκι του

Πρόκειται παραλία δίπλα σε ένα όμορφο λιμανάκι μέσα στο πεύκο που ξεχωρίζει για τα καθάρια νερά της. Έχει αρκετά ταβερνάκια που μπορείς να επισκεφτείς για να απολαύσεις φρέσκο ψάρι.

9. Το βοτσαλωτό Γλυστέρι

Η βοτσαλωτή παραλία Γλυστέρι βρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία μέσα στο βάθος ενός κλειστού κόλπου. Είναι απομονωμένη και ιδανική για χαλάρωση. Εδώ μάλιστα γυρίστηκαν και σκηνές από την ταινία Mamma Mia.

10. Ο «αρχαίος» Στάφυλος

Αυτή η αμμώδης παραλία με τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά είναι μία από τις top επιλογές σου για κολύμπι στη Σκόπελο. Οφείλει το όνομά της στον Κρητικό πρίγκιπα Στάφυλο, ο οποίος πέρασε από τη Σκόπελο για να εγκαταστήσει μια μικρή πόλη.

Η Σκόπελος και οι παραλίες της σε περιμένουν για να τις απολαύσεις!

Αυτό το νησί αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση συνδυασμού μπλε και πράσινου που θα σε κάνει να αναφωνήσεις «Mamma Mia»! Αν λοιπόν δεν έχεις ακόμα απολαύσει τις παραδεισένιες παραλίες της Σκοπέλου, τότε θα ήταν μια καλή ιδέα να το κάνεις ακόμα και αυτό το καλοκαίρι. Γι’ αυτό σου προτείνουμε να κλείσεις το εισιτήριό σου με Magic Sea Ferries το συντομότερο δυνατό. Κάνε λοιπόν την κράτησή σου στο www.magicseaferries.gr και…

Καλό σου ταξίδι!

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο «Σκόπελος: Οι 10 top παραλίες της»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο Magic Sea Blog.