Αγία Μαρίνα Αίγινας
Με Επιστροφή
Απλή Διαδρομή
Island Hopping
Ημερομηνία
Επιβάτες/Οχήματα
Ημερομηνία
Επιβάτες/Οχήματα
10.06.2024

Αγία Μαρίνα Αίγινας

Μια όαση κοντά στην Αθήνα
Ανακαλύψτε την Αγία Μαρίνα, το γραφικό λιμάνι της Αίγινας. Η Αγία Μαρίνα αποτελεί έναν μοναδικό οικισμό που διαθέτει όμορφες αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά, κάνοντάς τον ιδανικό προορισμό για λάτρεις του ηλίου που σφύζει από ιστορία, ομορφιά και αυθεντικό νησιώτικο πνεύμα. Μόλις μια ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, η Αγία Μαρίνα αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια δροσερή απόδραση, μακριά από την ένταση της καθημερινότητας.
Αφήστε τα γραφικά σοκάκια της να σας συνεπάρουν, χαλαρώστε στις πανέμορφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, εξερευνήστε τα αρχαιολογικά μνημεία που μαρτυρούν ένδοξο παρελθόν και δοκιμάστε ντόπιες γεύσεις σε παραδοσιακές ταβέρνες.
  • Παραλίες
  • Αξιοθέατα
  • Γευστικές εμπειρίες
Παραλία Αγίας Μαρίνας
Η πιο δημοφιλής παραλία της Αίγινας, η Αγία Μαρίνα, είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά και ιδανικά για οικογένειες με παιδιά. Διαθέτει επίσης πολλά εστιατόρια, καφέ και μπαρ.
4.3426 αξιολογήσεις
Κλειδί/Κλήμα
Η παραλία Κλειδιού είναι μια απομονωμένη αμμώδης παραλία με ψηλά βράχια και κρυστάλλινα νερά. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια ήσυχη και γαλήνια ατμόσφαιρα.
4.1617 αξιολογήσεις Google
Λουτρά Σουβάλας
Εκτός από τις ιαματικές πηγές, η περιοχή διαθέτει και μια αμμώδη παραλία με οργανωμένες εγκαταστάσεις.
4.2340 αξιολογήσεις Google
Αιγινήτισσα
Η Αιγινήτισσα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αίγινας, γνωστή για την πλούσια βλάστησή της, με τα ευκάλυπτα δέντρα να φτάνουν μέχρι την άμμο.
3.965 αξιολογήσεις Google
Παραλία Μονής
Βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και προσφέρει ήσυχη ατμόσφαιρα και κρυστάλλινα νερά. Ιδανική για όσους αναζητούν γαλήνη και ηρεμία.
4.6430 αξιολογήσεις Google
Παραλίες

Η φύση έχει σταθεί γενναιόδωρη με την Αίγινα, η οποία διαθέτει μαγευτικά τοπία και υπέροχες παραλίες. Μερικές από αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς είναι:

Ναός της Αφαίας
Ο ναός της Αφαίας, χτισμένος τον 5ο αιώνα π.Χ., είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της Ελλάδας. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και προσφέρει πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.
4.76,653 αξιολογήσεις Google
Άγιος Νεκτάριος
Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα και αποτελεί έναν παγκοσμίου φήμης μοναστήρι. Κτισμένος σε μια γραφική τοποθεσία, το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ορθόδοξους αγίους στην Ελλάδα.
4,107 αξιολογήσεις Google
Ελαιώνας
Ο ελαιώνας της Αίγινας, χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.Χ., και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα καλλιεργημένα τοπία στην Ελλάδα. Μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια του ελαιώνα, να δείτε τα αιωνόβια ελαιόδεντρα και να μάθετε για την παραγωγή του φημισμένου αιγινήτικου ελαιόλαδου.
4.6172 αξιολογήσεις Google
Μουσείο Καζαντζάκη
Το Μουσείο Καζαντζάκη στεγάζεται στο σπίτι όπου ο Νίκος Καζαντζάκης έζησε και έγραψε το μυθιστόρημά του "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά". Μπορείτε να δείτε το γραφείο του, τα χειρόγραφά του και άλλα προσωπικά του αντικείμενα.
4.8149 αξιολογήσεις Google
Πύργος Μαρκέλλου
Ο Πύργος Μαρκέλλου, γνωστός και ως Πύργος Μπούρτζι, δεσπόζει στην πρωτεύουσα της Αίγινας, μαρτυρώντας ένδοξο παρελθόν και προσφέροντας μια μαγευτική θέα. Χτισμένος το 1802, οφείλει την ονομασία του στον Αντώνιο Μαρκέλλο, έναν από τους πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης.
4,3630 αξιολογήσεις Google
Εϋνάρδειο Διδασκαλείο
Το Εϋνάρδειο Διδασκαλείο, χτισμένο το 1830, αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα Καποδιστριακά κτίρια της Αίγινας και το πρώτο νεοκλασικό του Νεοελληνικού κράτους. Η ιστορία του συνδέεται άρρηκτα με την ίδρυση του πρώτου εκπαιδευτικού ιδρύματος για την εκπαίδευση δασκάλων στην Ελλάδα.
4,19 αξιολογήσεις Google
Αξιοθέατα

Ο πολιτιστικός πλούτος και η ιστορία της Αίγινας περιλαμβάνουν μοναδικά αξιοθέατα. Μερικά από αυτά που αξίζει να επισκεφτείς είναι:

Φιστίκι Αίγινας
Το φιστίκι Αίγινας φημίζεται για την εξαιρετική του γεύση και ποιότητα. Χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές, όπως γλυκά, παστέλια και λουκάνικα.
Ελαιόλαδο
Η Αίγινα παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι ιδανικό για σαλάτες, μαγειρική και σάλτσες.
Κατσούλες
Οι κατσούλες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια που θα συναντήσετε στην Αίγινα. Αν και δεν πρόκειται για ψάρι μοναδικό του νησιού, τα ψαρολίβαδα γύρω από την Αίγινα θεωρούνται ιδανικός βιότοπος για αυτά.
Ντόπιες ποικιλίες κρασιού
Η αιγινήτικη ρετσίνα, παράγεται κυρίως για τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού από ντόπιες ποικιλίες σταφυλιών.
Μέλι
Το μέλι από την Αίγινα έχει πλούσια γεύση και άρωμα. Χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές, όπως γλυκά, ροφήματα και μαρινάδες
Γεύσεις

Ο γαστρονομικός πλούτος της Αίγινας περιλαμβάνει μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις. Μερικές από αυτές που αξίζει να δοκιμάσεις είναι: