Αλόννησος: Οι 10 top παραλίες της
11.01.2023

Αλόννησος: Οι 10 top παραλίες της

Αλόννησος: ένας μικρός επίγειος παράδεισος με δεκάδες πανέμορφες παραλίες που εκτείνονται κατά μήκος της ακτογραμμής της. Βοτσαλωτές στην πλειοψηφία τους, με διάφανα νερά και δίπλα στην πευκόφυτη φύση, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας. Κι αν είσαι τυχερός, ίσως σε κάποια από αυτές να συναντήσεις και μία από τις μεσογειακές φώκιες Monachus Monachus. Ποιες είναι όμως οι top επιλογές σου για να κολυμπήσεις στα νερά τους όταν επισκεφθείς το νησί; Ανακάλυψέ τις μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Αυτές είναι οι παραλίες στην Αλόννησο που αξίζει να επισκεφθείς:

  1. Ο Άγιος Δημήτριος

Πρόκειται για μία από τις must παραλίες της Αλοννήσου που αξίζει να επισκεφτείς. Το τοπίο στην περιοχή του είναι μοναδικό, με μία γλώσσα στεριάς να εισχωρεί στη θάλασσα. Τα  καθαρά και διαυγή νερά του προσφέρουν μία αξεπέραστη αίσθηση γαλήνης & ηρεμίας.

  1. Ο Λεφτός Γιαλός

Πρόκειται για μία ακόμα παραλία στην οποία πρέπει να κολυμπήσεις. Το ψηλό βότσαλο και τα καταπράσινα νερά από το πυκνό πευκόδασος που κυκλώνει την παραλία θα σου θυμίσουν τα πιο εξωτικά μέρη. Πίσω του θα βρεις και υπέροχα γραφικά ταβερνάκια.

  1. Το Κοκκινόκαστρο

Η βαθιά πράσινη παραλία του Κοκκινόκαστρου, η κόκκινη άμμος και τα κόκκινα βράχια σε συνδυασμό με τη φύση που απλώνεται από πίσω της και τις πολύχρωμες πέτρες δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο. Για να φτάσεις στην παραλία θα κατέβεις 65 περίπου σκαλάκια. Η θέα ωστόσο σίγουρα θα σε αποζημιώσει.

  1. Η Χρυσή Μηλιά

Μία από τις πιο κοντινές παραλίες στη χώρα του νησιού. Η ψιλή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά της είναι τα χαρακτηριστικά της στοιχεία. Εδώ μπορείς να απολαύσεις πολλές δραστηριότητες μέσα στο νερό, όπως θαλάσσια σπορ. Ο βυθός της είναι ρηχός και απολύτως κατάλληλος για οικογένειες.

  1. Η Βότση

Μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό Βότση, θα βρεις ένα μικρό λιμανάκι με ταβερνάκια και λίγο πιο δίπλα αυτή την παραλία. Ένας μικρός καταπράσινος κολπίσκος είναι έτοιμος να σε υποδεχθεί και να σε παρασύρει με τη μαγεία του.

  1. Ο Μεγάλος Μουρτιάς

Αν μένεις στη Χώρα και δε θέλεις να πάρεις αυτοκίνητο, τότε ο Μεγάλος Μουρτιάς είναι η ιδανική παραλία για σένα. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες του νησιού και απέχει μόλις δέκα λεπτά από το λιμάνι. Απέναντί της θα έχεις θέα τη Σκόπελο.

  1. Ο Ρουσούμ Γιαλός

Εκπληκτική παραλία με άσπρα βότσαλα και καταγάλανα νερά. Μετά τις βουτιές σου μπορείς να γευματίσεις στα παραλιακά ταβερνάκια του. Διαθέτει επίσης λιμάνι για μικρά σκάφη. Το όνομά του «ρουσούμ» σημαίνει «δασμός» στην τουρκική γλώσσα και υποδεικνύει ότι εδώ γινόταν η πληρωμή δασμών για εξαγωγή ντόπιου κρασιού.

  1. Η Μεγάλη Άμμος

Τι κι αν το όνομά της παραπέμπει σε μεγάλη αμμουδιά; Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία παραλία μικρή και βοτσαλωτή, η οποία περιβάλλεται από ένα άγριο τοπίο απίστευτης φυσικής ομορφιάς.

  1. Οι Πλάκες

Αν είσαι λάτρης της φύσης και της απλότητας, τότε οι Πλάκες είναι η επιλογή σου. Εδώ, η θάλασσα ξεδιπλώνεται μπροστά σου απέραντη και καταγάλανη. Περπατώντας, μόνο λίγα μέτρα, θα βρεις κρυμμένη μία μικρή παραλία με βότσαλο.

  1. Ο Τζώρτζη Γιαλός

Μία ακόμα παραλία της Αλοννήσυ που αξίζει να επισκεφτείς είναι ο Τζωρτζή Γιαλός. Όμορφη και πολύκοσμη παραλία, ενσωματώνει όλη την παλέτα φυσικών χρωμάτων του νησιού, ενώ ξεχωρίζει για την ειδυλλιακή της θέα.

Ανακάλυψε την Αλόννησο και τις παραλίες της!

H Αλόννησος είναι η ιδανική επιλογή σου για πραγματικά ήρεμες διακοπές μέσα στη φύση. Το νησί σου προσφέρει αμέτρητες πανέμορφες παραλίες μέσα σε καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Στο παραπάνω κείμενο σου παρουσιάσαμε μόνο μερικές από εκείνες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς κατά την παραμονή σου. Αν λοιπόν θέλεις να ζήσεις όλες τις συγκινήσεις που μπορεί να σου χαρίσει, τότε κλείσε σήμερα το εισιτήριό σου με τη Magic Sea Ferries στο www.magicseaferries.gr

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Αλόννησος: Οι 10 top παραλίες τη»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο Magic Sea Blog.