Σκιάθος: Οι 10 κορυφαίες παραλίες της
08.01.2023

Σκιάθος: Οι 10 κορυφαίες παραλίες της

Σκιάθος, ένα κοσμοπολίτικο νησί με πολλές πανέμορφες παραλίες που φημίζονται ως οι καλύτερες του Αιγαίου και ολόκληρης της Ελλάδας, Σίγουρα, κάποια ή κάποιες από αυτές θα γίνουν οι αγαπημένες σου. Ποιες είναι όμως αυτές που αξίζει να επισκεφτείς όταν βρεθείς στο νησί; Μάθε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

Αυτές είναι οι παραλίες που αξίζει να επισκεφτείς στη Σκιάθο:

  1. Οι διάσημες Κουκουναριές

Πρόκειται για μία από τις γνωστότερες παραλίες της Ευρώπης με λεπτή ολόχρυση άμμο που λαμπυρίζει. Τα νερά της είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα, ενώ πίσω της βρίσκεται το δάσος των Κουκουναριών, το οποίο και σταματάει λίγα μέτρα πριν από τη θάλασσα.

  1. Καναπίτσα, η αγαπημένη όλων

Άλλη μία δημοφιλής παραλία της Σκιάθου με άμμο και κρυστάλλινα νερά να συνθέτουν το σκηνικό της. Είναι οργανωμένη, διαθέτει beach bars και εστιατόρια, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή και για τους λάτρεις των water sports.

  1. Η φημισμένη Μπανάνα

Η Μπανάνα πήρε το όνομά της από το κυρτό σχήμα της το οποίο παραπέμπει στο σχήμα μπανάνας, αλλά και από το χρυσαφένιο χρώμα της ακτής της. Αποτελείται ουσιαστικά από δύο παραλίες, τη μικρή και τη μεγάλη. Κάθε χρόνο, οι δύο τους φιλοξενούν χιλιάδες λουόμενους. Μάλιστα, η Μικρή Μπανάνα αποτελεί top προορισμό γυμνιστών στην Ευρώπη.

  1. Τα Λαλάρια, ένας επίγειος παράδεισος

Γνωστή όσο καμία άλλη παραλία στη Σκιάθο, τα Λαλάρια με τα γυαλιστερά τους βότσαλα και την απόκοσμη ομορφιά τους αποτελούν ιδανική επιλογή για ημερήσια εκδρομή. Η πρόσβαση σε αυτά γίνεται μόνο με καραβάκι ή με όχημα 4×4 που περνά μέσα από μία δύσβατη διαδρομή.

  1. Το Μανδράκι, ο απομονωμένο κόλπος

Το Μανδράκι αποτελεί έναν απομονωμένο κόλπο στης βορειοδυτικές ακτές της Σκιάθου, ιδανικό για ήρεμες και χαλαρωτικές βουτιές. Πίσω του βρίσκεται το ομώνυμο πευκοδάσος, με δέντρα που αναπτύσσονται πάνω σε αμμώδες έδαφος.

  1. Η παραλία Τσουγκριά στο ομώνυμο νησάκι

Προσβάσιμη με το καραβακι, η Τσουγκριά αποτελεί παραλία της ομώνυμης καταπράσινης νησίδας των Σποράδων που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Σκιάθου. Καλύπτεται από πυκνή βλάστηση με πεύκα και αποτελεί δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό.

  1. Ο ήρεμος Βρωμόλιμνος

Κρυμμένη σε ένα κολπίσκο, η παραλία του Βρωμόλιμνου θα σε κερδίσει με τα ήρεμα κρυστάλλινα νερά και την υπέροχη λεπτή της άμμο. Εδώ, εκτός από beach bar και ταβερνάκια θα βρεις επίσης γήπεδο beach volley και υποδομές για water sports.

  1. Η Αγία Ελένη με θέα το Πήλιο

Άλλη μια πανέμορφη και ήσυχη παραλία της Σκιάθου είναι η Αγία Ελένη. Τα χρώματα, η χρυσή αμμουδιά, τα καταγάλανα νερά και το όμορφο φυσικό περιβάλλον της θα σε συναρπάσουν. Σου προσφέρει δε θεά στο μαγευτικό Πήλιο.

  1. Ο απάνεμος Τρούλος

Αυτή η παραλία οφείλει το όνομά της στο νησάκι που βρίσκεται εκεί και μοιάζει με τρούλο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες γιατί, πέρα από τα ρηχά νερά και την υπέροχη αμμουδιά της, φημίζεται για την απουσία ανέμων. Περιβάλλεται από πράσινο και πεύκα, χαρακτηριστικό γνώρισμα της Σκιάθου.

  1. Ο Βασιλιάς της Σκιάθου

Όχι, η Σκιάθος δεν πέρασε σε καθεστώς… μοναρχίας! Ο Βασιλιάς της δεν είναι άλλος από την ομώνυμη αμμουδερή παραλία που είναι και πλήρως οργανωμένη. Πήρε το όνομά του κατά τη Βυζαντινή περίοδο, καθώς η περιοχή που βρίσκεται αποτελούσε σημείο ξεκούρασης των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων.

Η Σκιάθος και οι παραλίες της σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!

H κοσμοπολίτικη Σκιάθος αποτελεί το κατάλληλο μέρος για διακοπές που θα θυμάσαι μια ζωή. Εκτός από το άφθονο πράσινο, τα γραφικά τοπία και τους φιλόξενους ανθρώπους της, φημίζεται για τις καταπληκτικές παραλίες της. Επισκέψου λοιπόν τις καλύτερες από αυτές και δημιούργησε αναμνήσεις που θα αποτυπωθούν για μια ζωή στο μυαλό και την καρδιά σου. Μην περιμένεις λοιπόν άλλο. Κλείσε το εισιτήριό σου με Magic Sea Ferries στο www.magicsaferries.gr και ζήσε τη μαγεία τους!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Σκιάθος: Οι 10 top παραλίες της»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο Magic Sea Blog.