Κέα - Τζιά
Round Trip
One Way
Island Hop
Date
Passengers/Vehicles
Date
Passengers/Vehicles
04.07.2024

Κέα – Τζιά

The Aegean diamond (treasure)
Hydra island, is a magical destination of Saronic gulf, that will attract every visitor with its ethereal charm and exceptional beauty.The small quaint harbor, the traditional villages with the stone-built houses and the positive vibes make the island of hydra a unique destination.
The total absence of cars welcomes visitors to the beautiful routine of enjoying walks at the small coble stone streets and the traditional alleys, while the beautiful beaches will offer crystal water and a peaceful environment.
Hydra island is proven to be a destination beyond expectations creating a unique, memorable experience to every visitor.
  • Beaches
  • Sights
  • Gastronomical Experiences
Κούνδουρος
Αμμουδερή παραλία, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία Κούνδουρος είναι βραβευμένη με Γαλάζια σημαία.
4.51,039 αξιολογήσεις
Σπαθί
Παραλία με χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα νερά και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Ιδανική για χαλάρωση, κολύμπι και θαλάσσια σπορ.
4.573 αξιολογήσεις Google
Συκαμιά
Δύσβατη παραλία, αλλά τα υπέροχα νερά & η χοντρή άμμος θα την κάνουν μια από τις πιο αγαπημένες σας παραλίες.
4.531 αξιολογήσεις Google
Οτζιά
Η μεγαλύτερη & βορειότερη παραλία της Κέας με τα κρυστάλλινα, ρηχά νερά. Στις άκρες της θα βρείτε 2 γραφικές εκκλησίες – τον Άγ. Γεώργιο & τον Άγ. Σώστη.
4,4322 αξιολογήσεις Google
Ποίσσες
Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού στην οποία συνδυάζονται άρτια το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο. Πλούσιοι ελαιώνες & αλμυρίκια δημιουργούν φυσικά σημεία πλούσιας σκιάς για μικρούς και μεγάλους.
4.6285 αξιολογήσεις Google
Παραλίες

Ανακάλυψε κρυμμένες παραλίες με χρυσή άμμο ή βότσαλα, ιδανικές για χαλάρωση και δροσερές βουτιές. Ετοιμάσου να κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για εξερεύνηση με μάσκα και βατραχοπέδιλα. Μερικές από αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς είναι:

Αρχαιολογικός χώρος Καρθαίας
Ερείπια της αρχαίας πόλης Καρθαίας - η πιο σπουδαία από τις τέσσερις πόλεις της αρχαίας Κέας, με ναούς, θέατρο και άλλα μνημεία.
4.8160 αξιολογήσεις Google
Μοναστήρι Παναγίας Καστριανής
Ιστορικό μοναστήρι, χτισμένο σε βράχο με πανοραμική θέα. Αποτελεί σημείο όπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας και έτσι ανεγέρθηκε το 1700 το μοναστήρι, που θεωρείται από τα σημαντικότερα του νησιού, και είναι αφιερωμένο στη Κοίμηση της Θεοτόκου.
4.7516 αξιολογήσεις Google
Λέων της Κέας
Είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο, ύψους περίπου 3,5 μέτρων, που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ. Αναγνωρίζεται για την αρχιτεκτονική του λιονταριού και την ποιότητα της γλυπτικής του. Η ακριβής σημασία και χρήση του Λέοντα της Κέας παραμένει αβέβαιη, αλλά αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά σύνολα στο νησί και προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο για να το εξερευνήσουν.
4.5266 αξιολογήσεις Google
Μουσείο Ιουλίδας
Το μουσείο βρίσκεται στην πόλη της Ιουλίδας και φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Κέας. Στην συλλογή του μουσείου περιλαμβάνονται κεραμικά, αγάλματα, επιγραφές και άλλα αντικείμενα που ρίχνουν φως στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κέας.
4,5132 αξιολογήσεις Google
Αρχαίο Θέατρο Καρθαίας
Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής και βρίσκεται κοντά στην αρχαία πόλη της Καρθείας, στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού. Το Αρχαίο Θέατρο της Καρθείας χρονολογείται από τον 2ο αιώνα π.Χ. και ήταν χρησιμοποιημένο για παραστάσεις και εκδηλώσεις της αρχαίας εποχής.
4,920 αξιολογήσεις Google
Αξιοθέατα

Η Κέα, κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα αυθεντική, υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη γοητεία, περιπέτεια και χαλάρωση. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς αξιοθέατα όπως:

Πασπαλιάς
Mικρά κομμάτια χοιρινού κρέατος μαγειρεμένα με ντομάτα και αυγά.
Λόζα
Καπνιστό, χοιρινό κρέας.
Λουκάνικο Κέας
Αρωματικό λουκάνικο από χοιρινό κρέας.
Τσιγάρα
Κομμάτια χοιρινού κρέατος με λίπος.
Κοπανιστή
Πικάντικο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα.
Γεύσεις

Η Κέα, με την πλούσια γαστρονομική παράδοση, σας προσφέρει αυθεντικές γεύσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες. Μερικές από αυτές που αξίζει να δοκιμάσεις είναι: